Romantická komedie ŘEKNI TO PSEM se představuje v trailer

Jaro v kinech přivítá romantická komedie Řekni to psem z pera úspěšné autorky Ireny Obermannové, premiéru bude mít 17. března. Její první ochutnávku přináší trailer, který představí hlavní hrdiny – ty lidské i ty psí.

Hlavní hrdinkou příběhu je třicetiletá Dita v podání Bereniky Kohoutové. Herečka ji představuje slovy:

„Dita je holka, která docela dobře ví, co od života chce, a věří, že se jí to splní. Než jí její kluk Filip překvapí tím, že se s ní rozejde, a místo sebe a miminka, které si plánovala, jí nechá mladého divokého psa, i když psa nikdy nechtěla. Tak se proti své vůli stane součástí pejskařské komunity, která jí vždycky připadala směšná a ulítlá. Kromě toho nesnáší psí exkrementy. A celý příběh začíná právě tím, že do jednoho šlápne. Opravdu to znamená štěstí?“

Roli sympatického souseda Petra, jenž s Ditou sdílí coby vášnivý pejskař její psí patálie, ztvárnil Štěpán Benoni, nejlepší kamarádku Gábinu hraje Hana Vágnerová, expřítele Filipa představuje Igor Orozovič. Hrdinčinu poněkud excentrickou matku si zahrála Veronika Žilková a v rolích věčně se škorpících sousedů se představí zábavné duo – Táňa Medvecká a Jiří Lábus. Režie filmu se ujal Robert Sedláček.

Autorka scénáře Irena Obermannová o své inspiraci k napsání příběhu dodává: „Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Řekni to psem ale nevidím jen jako film o pejskařích. Ostatně já sama psa nemám. V pejskařské komunitě totiž komunikují i ti, co to neumějí. Samotáři, morousové i podivíni, staří s mladými… Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba Mám tě rád. V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řeknou jejich psi.“

Snímek vznikl v produkci společnosti Cineart TV Prague producenta Viktora Schwarcze, koproducentem a distributorem filmu je společnost CinemArt. Premiéra filmu Řekni to psem je naplánovaná na rok 2022.

Tvůrčí tým:

Režie: Robert Sedláček

Scénář: Irena Obermannová

Kamera: Jan Šuster

Střih: Josef Krajbich

Architekt: Jiří Sternvald

Hudba: Michal Rataj

Zvuk: Robert Slezák

Kostýmy: Paulína Bočková

Masky: Tomáš Richter

Výkonná produkce: Kristýna Drozdová

Hrají: Berenika Kohoutová (Dita), Hana Vágnerová (Gábina), Igor Orozovič (Filip), Štěpán Benoni (Petr), Táňa Medvecká (paní Voráčková), Jiří Lábus (pan Drnec), Veronika Žilková (Elvíra)

Zdroj foto: CinemArt

You may also like...