Nedotknutelní

Nedotknutelní patří mezi příběhy, které mají takovou sílu, že si je lidé připomínají a vyprávějí stále znovu. Zcela ochrnutý boháč z vyšší společnosti si za svého pečovatele vybere tu nejméně pravděpodobnou osobu. Přidrzlého nespoutaného mladíka černé pleti, kterého právě pustili z vězení. Se svojí verzí setkání dvou lidí z úplně rozdílných světů teď přicházejí filmoví vypravěči a snílci z Hollywoodu. Jako muž, který má vše ale který ztratil, možnost se hýbat, se představí Bryan Cranston proslavený seriálem Perníkový táta ( BreakingBad ) a nominovaný na Oscara za film Trumbo. Jeho pravou ruku a spojku se světem hraje Nicole Kidman. Roli odzbrojujícího muže, který má hned na jazyku to, co na srdci, hraje Kevin Hart. Díky své kombinaci výřečného komika z Jumanji a kontroverzní osoby, jež byla tlakem veřejnosti nucena vzdát se moderování letošních Oscarů, je pro danou roli ideální volbou.

Ani jeden z nich nemá budoucnost, přesto si lze jen těžko představit rozdílnější dvojici. Na jedné straně milionář Phillip, vzdělaný sběratel umění, renesanční člověk s kulturním rozhledem a vybraným vkusem z vyšší společnosti, který je po nehodě během paraglidingu ochrnutý a upoutaný na vozík. Na druhé straně černošský mladík z předměstí. Díky energii, odvaze a bezprostřednosti by mu měl patřit svět, ale jako čerstvě propuštěný vězeň nemá šanci získat práci a zjišťuje, že svět o něj ani trošku nestojí.

Setkají se spíš omylem, nejspíš o to moc nestojí, Phillip si i tak vybere živelného kluka téměř z ulice jako svého ošetřovatele. Možná to byl krok zoufalé nudy, dost možná i řízená sebevražda. Ať tak či onak, jejich soužití po krátké nedůvěře překoná všechny rozdíly a oba charaktery z jiných vesmírů života do sebe zapadnou jako Lego. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný a hlavně neuvěřitelně silný zážitek.

Film je remakem jednoho z komerčně nejúspěšnějších francouzských filmů všech dob.

Nedotknutelní (The Upside)

USA – 2018;                                                                                                                    

Délka: 125 min

Žánr: komedie / drama

Premiéra14.února 2019

Režie: Neil Burger

HrajíBryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman

VIDEO

You may also like...