Filmová magie kapely Queen pokračuje i na DVD a Blu-ray. Bohemian Rhapsody míří i do zákulisí

Film Bohemian Rhapsody sesbíral čtyři Oscary včetně ocenění pro Ramiho Maleka, od podzimu válcuje česká kina a některé rekordy si ponechal i na své vydání na DVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™. Film vystřídal Avatara na čele nejúspěšnějších zahraničních filmů v českých kinech v historii a ještě před svým vydáním na discích zaznamenal 50 000 předobjednávek. S předstihem je možné očekávat, že se snímek stane nejprodávanějším diskem roku i několika posledních let.

Bohemian Rhapsody se rychle stal fenoménem, velké množství lidí na něj šlo do kina nejen dvakrát, ale i třikrát či vícekrát. Je to ten výjimečný typ filmu, k němuž se diváci vrací a vracet budou,“ říká Václav Dvořáček, šéf oddělení domácích nosičů Bontonfilmu, který bude snímek na domácích nosičích vydávat.

Náklad pro první den vydání na discích je 100 000 ks, Bontonfilm ale předpokládá dolisování a celkové prodeje Bohemian Rhapsody v počtu 150 000 ks.

Prémiový formát disků 4K Ultra HD™ bude navíc jak jeden z prvních filmů obsahovat zbrusu novou obrazovou verzi HDR10+.

Bonusy se zákulisí . . . nesestříhaný koncert Live Aid a dohled muzikantů

Na všech vydaných formátech, tedy naDVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™, je nezkrácené vystoupení filmové skupiny na koncertu Live Aid o plné délce 20 minut. Fanoušci si tak budou moci navíc užít dvě celé skladby, které během filmové rekonstrukce nezazněly, a to Crazy Little Thing Called Love a We Will Rock You. „Odehráli jsme celých dvacet minut tak, jako kdysi Queen,“ říká oceňovaný představitel Mercuryho Rami Malek.

Na Blu-ray™ a 4K Ultra HD™ dostanou diváci fascinováni příběhem i hudbou skupiny Queen ještě výraznější přídavek v podobě bonusových videí o celkové délce 80 minut. Díky nim dostanou možnost podívat se důkladně na to, jak celý film vznikal. Záběry ze zákulisí a natáčení, přípravy na role, kostýmy, vznik filmu, rozhovory s tvůrci a herci a samozřejmě setkání hudebníků Queen se svými hereckými představiteli. „Měl jsem zrovna kytaru v ruce, když se Brian May poprvé přišel podívat na zkoušení a přípravy. První, co mě napadlo, bylo: Panebože, hlavně ať neřekne, abych něco zahrál,“ přiznává se smíchem představitel legendárního kytaristy Gwilym Lee.

Velkým tématem je i příprava ikonického vystoupení v rámci koncertu Live Aid. Pohled do zákulisí ukáže i samotné natáčení koncertu, rekonstruované pódium postavené na starém letišti, důraz na realistické detaily i moderní triky.

Bohemian Rhapsody získal čtyři Oscary včetně ocenění pro Nejlepšího herce v hlavní roli, Zlatý Glóbus pro Nejlepší film v žánru drama a pro Nejlepší mužský herecký výkon.

Bohemian Rhapsody přesahuje i svět filmu. Souběžně s disky vychází i oficiální kniha k filmu od vydavatelství JOTA plná fotografií, zážitků a pohledů na natáčení.

Na DVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™ vychází Bohemian Rhapsody 6. března 2019.

You may also like...