Co uvidíte v Show Jana Krause: Ve středu 7. 4. 2021

Herečka Daniela Kolářová, herec Jan Cina a majitelka kočičí polepšovny Kateřina Štiblická se představí v Show Jana Krause.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 7. dubna ve 21.35 na Primě.

Daniela Kolářová – známá herečka. „Z filmových postav mám nejraději paní učitelku Maxovou z Obecné školy. Té mi bylo z duše líto. Ona spadala do generace učitelek, které nesměly mít děti. A já si k ní vystavěla celý životopis. Představovala jsem si, jak žije s maminkou v malém domečku, mají hospodářská zvířata a ona musí každé ráno obstarat maminku, nakrmit králíky a nasypat slepicím. Nemá žádnou možnost seberealizace v partnerském vztahu, v osobním životě, je totálně bezmocná a rezignovaná. A pak jde do školy, a tam na ni ještě čeká třída s tím grázlem,“ říká Daniela Kolářová, jež za svou pětapadesátiletou kariéru ztvárnila bezpočet rolí, které patří do zlatého fondu českého filmu. Pokud byste čekali, že si bude užívat zaslouženého důchodu, jste na omylu. Daniela hraje divadlo, účinkuje v dlouhodobém televizním seriálu Sestřičky a na premiéru v kině čeká komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

Jan Cina – třiatřicetiletý herec, který na sebe v poslední době upozornil hlavní rolí a následnou nominací na Českého lva za sérii Herec, se nemusí nedostatku práce zatím bát. Filmoví tvůrci totiž jeho talent a schopnost převtělovat se do nejrůznějších postav dávno objevili. Stačí si vzpomenout na feťáka z oceňovaného seriálu Pustina, čerta Bonifáce z Čertího brka či bezpáteřního kariéristu Standu Láníka ve zmíněném Herci. „Při natáčení jsem se snažil vžít se do doby padesátých let, ale představit si tu obrovskou sílu útlaku a ovládání, kdy byl jakýkoli vzdor brutálně zlikvidován, stejně nedokážu. Asi se ale nezměnilo, že krize odkrývají charaktery lidí. Ukazuje to příběh, který hrajeme, a ukazuje to i současnost. Podmínky jsou jiné, ale to, podle čeho se člověk rozhoduje, když jde do tuhého, se nemění,“ říká ke své poslední roli Jan. Stejně jako v případě rolí se rozmanitosti a jinakosti neobává ani v soukromí. Netají jak patnáctiletý partnerský vztah s hercem Petrem Vančurou, tak romský původ, k němuž se před několika lety hrdě veřejně přihlásil. „Ani jedno na mně není na první pohled vidět. Naopak bych si přál, kdyby si to ti, kdo mi přijdou říct, že se jim líbilo představení, kde jsem hrál, uvědomili – a bylo jim to vědomě jedno,“ mluví zcela otevřeně herec.

Kateřina Štiblická – i kočky mohou mít svou polepšovnu. Vymyslela ji Kateřina Štiblická a jejím hlavním cílem je nacházet společnou řeč koček a jejich majitelů, což přináší komické, ale často i dramatické situace. Kromě běžných kočičích problémů, jako je třeba značkování, řeší rovněž záhadné potíže, s nimiž si veterináři nevědí rady. Představte si například kočku, která dokázala několik měsíců hodiny v kuse řvát, až se přišlo na to, že stres jí způsobila výměna žárovky v bytě. „Na můj obor má téměř každý vyhraněný názor – buď že je to naprostá hloupost, nebo zcela geniální záležitost. Nic mezi tím neexistuje. Moje kočičí polepšovna spolehlivě poutá pozornost. Kromě praxe v oboru a spousty historek, které dám ráda k dobru, mi přijde zajímavé, že jsem prozatím jedinou Češkou, která tento magisterský obor vystudovala,“ říká před vystoupením v SJK Kateřina.

You may also like...