Co uvidíte v Show Jana Krause: Ve středu 31. 3. 2021

Herec Michal Novotný, herečka Alena Doláková a filantropové Katarína a Ondřej Vlčkovi se představí v Show Jana Krause.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 31. března ve 21.35 na Primě.

Michal Novotný – herec, a kromě jiného i člen oblíbené Partičky, je známý tím, že své soukromí si pečlivě střeží a rozhovory téměř neposkytuje. Stejně tak opatrný je Michal i vůči sociálním sítím. „Nemám to rád a myslím, že po tom lidstvo blbne. Připadá mi, že je to nějaká velká lež, kterou chtějí lidi působit na své okolí. Já jsem prostě asi hňup, ale moje soukromí je moje soukromí. Říkali mi: Zařiď si Instagram, budeš mít věci pro dítě zadarmo. Jenže pak bych je musel prezentovat a třeba by to nebylo dobrý, a s tím já bych měl problém,“ říká jedenačtyřicetiletý Michal, který dětství v Kolíně trávil buď v bazénu, nebo v orchestru. „Naši mě dali na plavání a hudbu, abych se neflákal. Byl jsem vedený k řádu. Nebyl jsem sídlištní dítě, co ve dvě odpoledne flákne tašku domů a jde běhat mezi paneláky. Spousta mých vrstevníků nemělo tohle zázemí a dopadli, jak dopadli,“ vzpomíná s vděkem na dětské koníčky populární herec, který vystoupí v SJK vůbec poprvé.

Alena Doláková – herečka, která účinkovala jako Holena v úspěšné pohádce Tři bratři a její kariéra se zdála být slušně nastartovaná. Přesto Alena neváhala riskovat a odjela herecké štěstí zkoušet do Spojených států. „Když pocházíte z anglicky mluvící země, máte to v Hollywoodu pochopitelně o dost snazší. Já jsem naproti tomu často dostávala nabídky na role manželek ruských mafiánů. Můj učitel herectví mi jednou říkal, že dokud nebudu mít nulový akcent, žádnou pořádnou roli nedostanu. Role Východoevropanek, které nejsou ruské prostitutky, tedy v amerických seriálech jsou, jen se k nim herečka musí dostat,“ hodnotí několikaletou hollywoodskou zkušenost. Tu kromě účinkování v sériích Metanol nebo Vodník či ve filmu Zlatý podraz následně zúročila i ve svém literárním debutu Anna z Hollywoodu, který před časem vydala. V době koronaviru v sobě Alena objevila stand-up komičku, připravuje antidepresivní podcasty a, až to situace dovolí, představí se v kinech v hlavní roli filmu Zrcadla ve tmě.

Katarína Ondřej Vlčkovi – manželé a majitelé antivirové firmy, kteří založili rodinnou nadaci, do které vložili aktiva v hodnotě 1,5 miliardy korun. Fond pod názvem Nadace rodiny Vlčkových bude pomáhat rodinám zasaženým závažným onemocněním jejich dítěte. Tento počin nemá v českých podmínkách obdoby. „Každý rok se přes osm set českých rodin dozvídá, že jejich dítě se už neuzdraví. Chceme aspoň části z nich pomoci této těžké situaci lépe čelit a spoluvytvářet budoucnost, ve které je péče o kvalitu života závažně nemocných dětí stejně důležitá jako snaha o jejich léčbu,“ říká Ondřej. A jak největší filantropický počin v českých dějinách vznikl? Vlčkovi se mezi české miliardáře zařadili před třemi lety, kdy jejich antivirová firma vstoupila na londýnskou burzu. Se jměním 4,2 miliardy patří mezi stovku nejbohatších Čechů a nad smysluplným využitím peněz prý dlouho neváhali: touží pomáhat rodinám zasaženým závažným onemocněním dítěte a do pěti let vybudovat dětský hospic a navazující paliativní středisko.

You may also like...