V létě vstoupí do kin komedie Hádkovi: Podívejte se na první trailer

Když se pohádat, tak v rodině. Čermák, Prachař, Čvančarová a Sandra Nováková jsou Hádkovi.

Komedie Hádkovi představuje první záběry, do kin vstoupí 14. července 2022.

V létě vstoupí do kin komedie Hádkovi režiséra Vojtěcha Moravce o rodině, která se pořád hádá. Hádkovi se neshodnou opravdu na ničem a ve vzduchu navíc visí rozepře o dědictví po dědovi.

Hádkovi by měla být komedie plná všech emocí. Postavy se navzájem milují a současně se nemohou vystát. Diváci budou mít chuť většinu postav uškrtit a některé hned potom obejmout,“ plánuje režisér Vojtěch Moravec. „Především by ale Hádkovi měli diváky v kinech pobavit,“ dodává.

Do rolí bratrů Hádkových obsadil režisér Hynka Čermáka a Jakuba Prachaře, Ondřej Pavelka je jejich táta, manželky hrají Jitka Čvančarová a Sandra Nováková, a sestru, jež oběma manželkám leží v žaludku, ztvární Lucie Polišenská. Předpokládaná premiéra je 14. července 2022.

Scénář k filmu napsali společně životní partneři Sandra Nováková a Vojtěch Moravec, kteří mají za sebou spolupráci na úspěšné komedii Matky. Podnětem pro Hádkovy pak bylo jejich vlastní dohadování. „Trošku je to i film o nás, samozřejmě,“ přiznávají s nadhledem Moravec s Novákovou.

Jako každá rodina i Hádkovi mají mezi sebou řadu drobných nevyřešených sporů. A protože jsou všichni temperamentní, každé setkání je pro ně rozbuškou,“ říká Sandra Nováková, jež je spoluautorkou scénáře a představuje manželku Jakuba Prachaře. „Mojí postavě říkám akvarijní rybička. Začne se o něčem hádat, v tu chvíli pro ni nic jiného neexistuje. Ale za chvíli přijde jiné téma a na to původní úplně zapomene a vrhne se s plným zápalem do toho nového,“ doplňuje Nováková.

Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků,“ vzpomíná na natáčení Vojtěch Moravec. „Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili.“

Každý z nás někoho takového v rodině má, kdo se vždy chce o něčem hádat. A všichni tak nějak věříme a doufáme, že to nejsme my,“ dodává na závěr Sandra Nováková.

Producenty filmu jsou V7M, Bontonfilm Studios a love.FRAME, koproducentem je televize JOJ. Hlavním partnerem je FTV Prima. Distributorem je Bontonfilm.

O FILMU

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi.

Zdroj foto: Bonton Film

You may also like...