První záběry z filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel

První záběry z filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann budou plnit úkoly v komedii Patrika Hartla.

Přesně na letošní Štědrý den, 24. prosince, vstoupí do kin filmová adaptace knižního hitu Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název a jako režisér ho natočil sám autor předlohy Patrik Hartl. První zveřejněné záběry představují hlavní hrdiny na samém počátku příběhu, kdy se rozhodnou splnit bláznivý úkol – svléknout se na veřejnosti do naha.

V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková.

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč …

Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Láká mě filmové vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje svůj snímek Patrik Hartl.

K filmové podobě napsal Patrik Hartl i scénář a připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čeká i pár překvapení.

Hartl svůj film připravoval téměř dva roky, samotné natáčení probíhalo na podzim loňského roku. „Během natáčení jsem se snažil jako děsnej šprt, abych neudělal nějakou chybu. Na každý den jsem se puntičkářsky připravoval. Herci byli skvělí. Těšilo mě, jak moc si rozumíme. A podobné to bylo i s nejbližšími spolupracovníky. S kameramanem Tomášem Syslem jsme se doplňovali jako Vinnetou a Old Shatterhand. Natáčení je vždycky velkým bojem o kvalitu a já mám v povaze snažit se někdy až za hranu únosnosti. Mám ale pocit, že to rozhodně stálo za to,“vzpomíná na natáčení Patrik Hartl.

Několik měsíců před premiérou má filmový Prvok hotovou podobu a střih a probíhají dokončovací práce. „Já měl před natáčením jeden takový osobní cíl, a tím bylo mít z tohohle filmu radost. A teď ji mám. Střih je hotový, v současné době ještě film různě drobně čančáme. Ladíme barvy, triky, minulý týden se do filmu nahrávala hudba Marka Doubravy. Ta moje radost s každou novou vrstvou dokončovacích prací ještě roste,“ říká Hartl. „Jsem přesvědčený, že film je lepší než knížka. Na reakce diváků se těším jak malej kluk.“

Producentem je Bontonfilm Studios a love.FRAME, koproducentem je Europeana Production, Česká televize a Bourdon. Partnerem filmu je ČSOB. Film vznikl za podpory Plzeňského kraje.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O FILMU:

Režie: Patrik Hartl

Scénář: Patrik Hartl

Hrají: Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martina Hofmann, Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová, Bára Poláková a další

Kamera: Tomas Sysel

Kostýmy: Michaela Horáčková Hořejší

Masky: Veronika Riehs

Architekt: Jan Vlček

Výprava: Roman Chochola

Hudba: Marek Doubrava

Zvuk: Robert Dufek a Lukáš Moudrý

Střih: Ondřej Hokr

You may also like...