Točí se nová komedie Rudolfa Havlíka o jedné nečekané návštěvě z kosmu Franta mimozešťan

Jsme ve vesmíru sami? A pokud ne, jak „oni“ vypadají? A co když se náhodou ocitnou mezi námi? Režisér divácky úspěšných komedií Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov se rozhodl to zjistit v nové komedii. Natáčení filmu Franta mimozemšťan právě začalo!

V hlavní dvojroli se objeví Jakub Prachař, dále Tereza Ramba, Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Vasil Fridrich, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý.

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. Jako by se na poli za obcí odehrálo něco tajemného. Místní amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu to nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má zrovna spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se tedy nedaleko vinice objevily na poli kruhy? A proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová tak divně? Blábolí nesmysly a hledá jakýsi Karadar. Jako by ho někdo vyměnil! Celá vesnice nicméně tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale takové chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). A proč se tu najednou zjevila Rebeka (Kateřina Marie Fialová), která tvrdí, že do téhle na pohled nezajímavé obce přijela pouze kempovat? A komu ve skutečnosti velí generál Sokol (Jiří Langmajer)? „Kdysi dávno, ještě když jsem natáčel Pohádky pro Emu, jsem měl v hlavě pár nápadů. Chtěl jsem natočit film, kde se muž změní na ženu, chtěl jsem natočit dobrodružný film na opuštěném ostrově, chtěl jsem natočit film, kdy mimozemský návštěvník přistane místo v Americe v Čechách, respektive na Moravě. A teď na něj došla řada. Ohromně mě bavilo pracovat na takovém tématu a nebrat ho moc vážně jako sci-fi, ale jako situační komedii zasazenou do našeho prostředí,“ říká režisér a scenárista Rudolf Havlík.

Komedie Franta mimozemšťan si na půdorysu lehce absurdního příběhu pohrává se situacemi, které neumíme vysvětlit, možná se jich i bojíme, ale musíme najít způsob, jak se s nimi poprat. „Dělám si legraci ze všeho, co mi připadá důležité, protože humor je způsob, jak občas dostat na světlo složitější věci, které lidi mohou někdy pozlobit. Konspirační teorie, nevzdělanost, lenost, naše česká nerozhodnost a také trochu strach někomu pomoci, protože by se to mohlo obrátit proti nám. Přesto všechno ale všichni víme, že nakonec když chceme, dokážeme velké věci i my, Češi. A co teprve Moraváci. Na ty si žádný mimozemšťan nepřijde,“ dodává režisér Rudolf Havlík.

Komedie Franta mimozemšťan vzniká v produkci společnosti Fénix Film Dany Volákové a Michaely Bastien, koproducenty jsou společnosti Flamesite, SOLID ENTERPRISEa Valérie Kubíková. Natáčení bude probíhat ve středočeských Sýkořicích, v Praze, v Brně a jeho okolí.

Franta mimozemšťan je již náš čtvrtý projekt s Rudou Havlíkem. Dvě divácky velmi úspěšné komedie Po čem muži touží 1 a 2 vycházely z podobného principu – nepravděpodobné situace a jejich zasazení do reálného světa jsou zdrojem humoru i možnosti podívat se očima filmových hrdinů na všední lidské konání s odstupem, nadsázkou a zdravou sebeironií. A to stejné slibuje i Franta mimozemšťan. Rázovití hrdinové téhle komedie řeší všechny problémy tak svébytným způsobem, že je případná přítomnost mimozemské civilizace vlastně nepřekvapí. A jestli se mezi nimi opravdu nějaký ufon objevil? Na to si diváci musejí počkat až do kina, “ říká producentka Dana Voláková.

Do kin uvede komedii Franta mimozemšťan distribuční společnost Cinemart v únoru 2024.

Zdroj foto: Cinemart

You may also like...