Prima LOVE přináší velkolepý seriál Versailles

Již tento víkend čeká diváky kanálu Prima LOVE seriálová událost jara v podobě velkolepé podívané s názvem Versailles.

George Blagden (Louis XIV), Alexia Giordano (Nymphe)

Od 18. dubna bude každou sobotu a neděli ve 22.00 hod. opanovat obrazovky Prima LOVE jeden z nejdražších televizních pořadů natočených ve Francii, který přináší syrový pohled na svět plný vášně a intrik. Seriál s úžasnou a velice nákladnou výpravou včetně unikátních kostýmů se natáčel přímo na zámku Versailles, který se stal symbolem absolutismu a bylo jím po celých úctyhodných 72 let vlády krále Ludvíka XIV. 

Anna Brewster (Montespan)

Děj seriálu:

Versailles, Francie. Rok 1667. Ludvík XIV. má 28 let. Brzy bude prohlášen za Krále Slunce. Jenže tohoto brilantního vojenského stratéga nemilosrdně pronásledují následky frondy. Když se vzpurná šlechta rozhodla vzbouřit proti koruně, hořká občanská válka traumatizovala celou francouzskou říši. Ludvík má obavy, že jeho bohatí dvořané můžou být znovu neposlušní. Je odhodlaný přivést je k poslušnosti a nastolit vládu absolutní moci.

Proto vypracuje nesmírně složitý, velice pragmatický a rozhodně cynický plán. Otcovo lovecké sídlo v lesích uprostřed ničeho nechá přestavět na nejnádhernější zámek v celé Evropě. Palác Versailles má Ludvíkovi poskytnout tolik potřebné bezpečné útočiště, přepychové kulisy pro vášnivé romantické chvíle, a navíc udržet šlechtu dostatečně daleko od bouřlivé Paříže. Příliš pozdě si dvořané uvědomí, že se stali Ludvíkovými vězni a Versailles ve skutečnosti není nic víc než jenom pozlacená klec. Příliš pozdě zjišťují, že padli do rukou mistrného manipulátora…

Historické postavy i fiktivní hrdinové – okouzlující šlechtici a krásné šlechtičny, svůdné kurtizány i pokorní služební – nás provedou opojným světem plným tajemství, zrady, lásky a války v novém historickém dramatickém seriálu. Tohle je Versailles v celé své brutální kráse.

You may also like...