Od 27. dubna startuje na Prima COOL kultovní seriál Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka

Rodina Smolíkových předběhla dobu a stala se absolutním kultem. Její podivuhodná dobrodružství mají hodně společného nejen se Simpsonovými a baví dodnes. Dříve než celý svět poznal seriály Simpsonovi a Griffinovi, ovládli televizní obrazovky Smolíkovi. Rodinka, která se v mnohém podobá svým vzdáleným příbuzným ze Springfieldu a Quahogu, se zrodila na začátku 70. let v Maďarsku.

První seriál Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy vznikal primárně pro dospělé diváky. Je to tak satirická a zábavná podívaná plná narážek na společenské neřesti, že když Smolíkovi dorazili do totalitního Československa, komunistická vláda zakázala některé díly vysílat. Z jiných se musely vystřihnout ideologicky ošemetné scény. Ale i tak se Smolíkovi okamžitě stali kultem. A jsou jím dodnes.

Ještě vtipnější Smolíkovi

Na Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy o něco později navázaly dva další seriály. Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka a Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy si udržely stejně kultovní oblibu. Příhody rodinky, která se maďarsky jmenuje Mézga, dnes mají nostalgickou atmosféru a o to jsou vtipnější.

Náhoda?

Zároveň jsou zajímavě nadčasové. Pepa Smolík je stejně neschopný, přihlouplý a obtloustlý jako Homer Simpson nebo Peter Griffin. Ládík je stejně geniální dítě jako ďábelské mimino Stewie. Sourozenci Smolíkovi se hašteří stejně jako sourozenci Simpsonovi. A Zorro je stejně jako Brian mluvící pes. Je to podivuhodné? Takoví jsou Smolíkovi!

Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka začínají na Prima COOL 27. dubna a poběží každé pondělí ve 20.45.

You may also like...