Petr Jákl: Stále pracuje na Žižkovi, k tomu produkuje další dva filmy v zahraničí

Režisér a producent Petr Jákl se po úspěšné spolupráci na velkofilmu Jan Žižka rozhodl pokračovat v kooperaci se zahraničními producenty a momentálně produkuje snímek Best Sellers, který se natáčí v kanadském Montrealu. Brzy přijde do kin také jeho další počin se Samuelem L. Jacksonem v hlavní roli – The Last Full Measure.

„Spolupráce na filmu Best Sellers vznikla vlastně díky Žižkovi. Na něm jsem se potkal s hercem Michaelem Cainem, se kterým jsme si řekli, že bychom spolu mohli ještě něco udělat. A tak teď po roce od natáčení Jana Žižky točíme další film,“ svěřil se producent Petr Jákl o snímku, ve kterém hrají hlavní role herci Michael Caine, Aubrey Plaza a Scott Speedman.

Film Best Sellers se začal natáčet 3. listopadu tohoto roku.

Natáčení probíhá skvěle a mám velkou radost, že jsem mohl dát šanci režisérce Lině Roessler, pro kterou je to první celovečerní film. Je velmi talentovaná a má za sebou velké úspěchy s krátkými filmy. Věřím, že našemu snímku dokáže vdechnout přesně to, co je třeba,“ dodal producent, který na Best Sellers pracuje s producentem Cassianem Elwesem, s nímž se poprvé spojil právě kvůli Žižkovi.

Snímek Jan Žižka je momentálně ve střižně a pracuje na něm celý tým střihačů.

„Střih Jana Žižky je velmi náročný především díky množství bojových scén. Přibral jsem proto do týmu dalšího skvělého střihače Dirka Westervelta, který stojí například za střihem filmů jako Deadpool 2, Zombieland: Rána jistoty nebo Logan: Wolverine s Hughem Jackmanem, ten se mi moc líbil,“ dodal Jákl, který už dříve na tento film najal střihače Stevena Rosenbluma.

Uznávaný hollywoodský střihač má tři nominace na Oscara za filmy Glory, Statečné srdce a Krvavý diamant. Dirk Westervelt stojí zase za střihem momentálně jednoho z nejoblíbenějších snímků posledních týdnů Le Mans ´66 režiséra Jamese Mangolda, jenž je má na filmovém portálu csfd.cz 93% a je 5. nejlepším filmem všech dob.

Dalším snímkem, který Petr Jákl v poslední době produkoval, je válečné drama The Last Full Measure režiséra Todda Robinsona. Film, kde ztvárnil hlavní roli Samuel L. Jackson, by měl přijít do kin v lednu.

You may also like...