Film o sériovém vrahovi Tedu Bundym – Zlo s lidskou tváří

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky.

Příběh Teda Bundyho je strašlivý a v mnoha ohledech fascinující i dnes, čtyřicet let poté, co Amerika seděla přilepená k obrazovkám a sledovala soudní proces s ním. Bundy spáchal minimálně třicet vražd mladých žen, všechny omráčil, brutálně uškrtil a znásilnil, často posmrtně. Jeho krvavý koníček budil hrůzu, přesto se během procesu i po něm stal miláčkem mnoha žen a dívek. Nebyl to žádný odporný podivín a hnusný vrah, Ted Bundy byl okouzlující, vzdělaný a inteligentní krasavec. Díky svému šarmu se vždy snadno seznámil a odvedl svou oběť bez problémů z veřejného baru někam pryč, kde mohli být sami. Dvakrát utekl z vězení, jakoukoliv vinu přes deset let popíral a věřil, že svým odzbrojujícím úsměvem a osobním kouzlem si vedle zástupu zamilovaných žen nakonec nakloní i porotu.

Zlo s lidskou tváří vzbudilo velký ohlas na festivalu v Sundance nejen obsazením hollywoodského hezouna Zaca Efrona do role Teda Bundyho, ale především jeho skvělým hereckým výkonem. Ve filmu hrají i John Malkovich, Lily Collins a také Jim Parsons neboli Sheldon z Teorie velkého třesku. Poprvé v kariéře se v hraném filmu představí frontman legendární skupiny Metallica James Hetfield.

Režisér Joe Berlinger uvedl začátkem roku na Netflixu dokument o Tedu Bundym plný autentických záběrů a rozhovorů s ním. Šarmantní vrah znovu pobláznil řadu divaček, které psaly, že Bundy je opravdu sexy, až se musel Netflix proti adoraci usvědčeného vraha veřejně ohradit.

Ted Bundy se prý stal inspirací pro stejně nebezpečného jako charismatického Hanibala Lectera.

Zlo s lidskou tváří

Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile

US – 2019

Délka: 108 minut

Premiéra: 23. května 2019

Žánr: thriller, drama, krimi

Režie: Joe Berlinger

Hrají: Zac Efron, John Malkovich, Lily Collins, Jim Parsons, James Hetfield, Haley Joel Osment

Doporučená přístupnost: od 15ti let

Žánr: thriller, drama, krimi

Barevný, české titulky

www.bontonfilm.cz

GALERIE:

You may also like...