Velké dobrodružství Čtyřlístku | Jak vznikal film

Hvězdy českého komiksu opět na plátně. Podívejte se do zákulisí studia, kde animovaný film o Čtyřlístku vznikal.

Současný komiksový boom na filmových plátnech oživuje legendární hrdiny z komiksových sešitů. V Čechách se již 50 let mezi komiksovými hrdiny na přední příčce drží i animovaná parta z Třeskoprsk. Už podruhé má Čtyřlístek ve složení Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa tu čest oslovit své fanoušky a diváky z velkého stříbrného plátna prostřednictvím nového animovaného filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku. Od 4. dubna s hlasy známých herců (Tereza Bebarová, Jan Maxián, Jiří Lábus, Ota jirák, Petr Rychlý a další) to naplno rozjedou napříč kiny v České republice.

Chtěli jsme českým dětem nadělit pěkný dárek a film nám přišel jako skvělý nápad. Tentokrát se Čtyřlístek poprvé objeví v klasické animované podobě a zavede vás do známých míst. Znáte Třeskoprsky, rybník Blaťák, Bezzub, Polomené skály? No vidíte, a tam všude vás pozveme a každý z čtyř přátel vám bude vyprávět svůj nejoblíbenější příběh“, říká otec Čtyřlístku výtvarník Jaroslav Němeček.

Ve filmu se podařilo udržet Čtyřlístek takový, jako ho znají čtenáři z časopisů. Troufám si říct, že je to na 99 % časopis rozhýbaný na plátně,“ říká Petr Horák, ředitel animačního studia Alkay Animation Prague.

Animovaný film Velké dobrodružství Čtyřlístku uvede 4. dubna do českých kin Falcon.

Více na www.velkedobrodruzstvictyrlistkufilm.cz.

You may also like...