Do kin míří další díl kultovní série Mizerové: Na život a na smrt

Mizerové s nejnovějším mixem akčních scén a nekorektního humoru od studia Sony Pictures Entertainment jsou zpět. Na plátna českých kin se vrátí již 5. června ve snímku Mizerové: Na život a smrt. A diváci se opět mohou těšit na velkolepou podívanou, na jakou jsou od této série už téměř třicet let zvyklí.

Tentokrát však čeká známou dvojici mizerů překvapivý zvrat: tito nejlepší z nejlepších musí sami začít prchat před zákonem. V hlavních rolích se znovu potkávají Will Smith a Martin Lawrence, coby detektivové Mika Lowrey a Marcuse Burnett. Režie filmu se opět ujalo belgické režisérské duo Adil El Arbi a Bilall Fallah.

Mizerové: Na život a na smrt

Zrod velké herecké dvojice Lawrence/Smith byl nenápadný. V polovině 90. let Martin Lawrence, který měl k dispozici scénář k prvnímu filmu Mizerů, zavolal Willovi Smithovi s tím, zda by neměl zájem o spolupráci na mládeži nepřístupném celovečerním filmu o policajtech. A tak se vznikla jedna z nejlepších dvojic filmové historie, ale také opravdové přátelství. Byl to ten nejlepší telefonát, jaký jsem kdy mohl uskutečnit,“ prohlašuje Martin Lawrence. „Měli jsme povědomí o tom, co ten druhý natočil, ale nikdy jsme se do té doby nesetkali. A když k tomu konečně došlo, vzájemně jsme se velice respektovali a bylo jasné, že nás něco spojuje. I teď po třiceti letech jsme stále velice dobří přátelé. I když jsme se už nějakou dobu neviděli, víme, že se na sebe můžeme vždycky spolehnout. Pojem ‚Na život a na smrt‘ to celé vystihuje naprosto přesně.

Nejde nám všem ve výsledku právě o tohle? Potkat někoho, na koho se můžeme za všech okolností spolehnout?“ dodává Will Smith. „To je jedním z důvodů, proč jsou tyhle filmy tak zábavné.“

Velká část úspěchu téhle série spočívá v tom, že si Will Smith a Martin Lawrence oba možnost objevit se společně na plátně opravdu vychutnávají, míní producent Jerry Bruckheimer. „Baví je postavit se padouchům a užívají si i svoje vzájemné konflikty. Je to pro ně skutečný herecký požitek. Když narazím na postavy, jako jsou Mike a Marcus, chci jejich příhody sledovat na velkém plátně.

Mizerové: Na život a na smrt

A Bruckheimer ví, o čem mluví. První díl této série byl s velkým diváckým úspěchem uveden v roce 1995, v roce 2003 následovali neméně úspěšní Mizerové 2. Navzdory sedmnáctileté pauze mezi uvedením Mizerů 2 a jejich třetím pokračováním s názvem Mizerové navždy v roce 2020 utržil tento třetí film série celosvětově přes 424 milionů dolarů a stal se nejúspěšnějším filmem tohoto roku.

Mizerové: Na život a na smrt

Mizerové: Na život a na smrt

Premiéra: 5.6. 2024

Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Scénář: Chris Bremner, George Gallo

Producent: Jerry Bruckheimer, Will Smith, Chad Oman, Doug Belgrad

Výkonný producent: Barry Waldman, Mike Stenson, James Lassiter, Jon Mone, Chris Bremner, Martin Lawrence

Kamera: Robrecht Heyvaert

Hudba: Lorne Balfe

Hrají: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander   Ludwig, Paola Nu?ez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio, Melanie Liburd, Tasha Smith with Tiffany Haddish and Joe Pantoliano

Zdroj foto a video: Falcon

You may also like...