Krvavý Johann, Mefisto a hanbaté upírky rozpoutají v Praze zombie apokalypsu.

Goethe si podává ruku s Kotletou a Sněgoňovou. A hned v dalším záběru ji sežere Jana Bernášková.

V lednu 2024 zamíří do kin Krvavý Johann, odvážný mix klasiky, hororu a černého záhrobního humoru režiséra Jakuba Krumpocha. Film oživuje postavu Johanna Fausta, jenž je po staletích strávených v pekelném vyhnanství propuštěn a z temnot se vrací do současné Prahy, aby se pomstil. Během jedné noci hrůzy rozpoutá zombie apokalypsu plnou explozí, čarovných sil, mutantů a hanbatých upírek ze strip klubů.

Film Krvavý Johann vznikl na motivy dosud nevydaných děl Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, extrémně úspěšné dvojice tuzemských autorů fantasy. Role v neobvyklém žánru si nenechali ujít Marek Holý, Martina Babišová, Jan Dolanský, Lenka Vlasáková, Jana Bernášková, Roman Zach, Jiří Ployhar, Petr Rychlý, Ester Kočičková nebo Brittany Bardot.

Krvavý Johann je mix hororu, fantasy, komedie a pocta béčkovým hororům z 80. let. Klasika potkává brak ve své nejsyrovější podobě,“ říká režisér Jakub Krumpoch o svém prvním celovečerním filmu. „Adaptovali jsme nevydané povídky kultovních autorů české brakové literatury a spojili je postavou Fausta. František Kotleta a Kristýna Sněgoňová mi pomáhali ve scénáři zachovat ducha povídek a jejich osobitý styl vyprávění přenést na plátno,“ dodává Krumpoch.

Film se natáčel po dobu 7 měsíců, první veřejnou projekci na pražském Comic Conu zakončily ovace diváků ve stoje. Do kin vstoupí Krvavý Johann 11. ledna 2024.

Spisovatel František Kotleta, vlastním jménem Leoš Kyša, se řadí mezi šedesát nejoblíbenějších autorů tuzemských čtenářů. Ačkoliv se jeho knihy prodávají v desítkách tisíc kopií, na filmové plátno se Kotletova tvorba podívá až nyní.

Nevěřil jsem, že ten film vznikne. Horor je v současné době v Česku pole hodně neorané, ale energie a nadšení režiséra, štábu a herců vytvořit něco nečekaného, dokázaly z ničeho vytvořit zatraceně dobrý film. Když sleduji reakce diváků na festivalech, jenom to můj skvělý dojem z filmu potvrzuje. Věřím, že Krvavý Johann bude součástí nové éry českého hororu,říká František Kotleta.

Horor Krvavý Johann přinese do kin dosud nevydané povídky Františka Kotlety

Krvavý Johann

Premiéra: 11.1.2024

Režie a scénář: Jakub Krumpoch

Producenti: Orbis Pictures, Movie Factory, PS Forwarding

Hrají: Marek Holý, Martina Babišová, Jan Dolanský, Lenka Vlasáková, Jana Bernášková, Roman Zach, Věra Janků, Antonia Sainz, Jiří Ployhar, Petr Rychlý, Brittany Bardot, Ester Kočičková a další

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...