Anna Fialová zažije hodně perný den v komedii Láska hory přenáší

Perný den v jednom horském hotelu vyprávěný ze tří různých pohledů přinese do kin česko-slovenská komedie „Láska hory přenáší“. V centru dění stojí nevěsta Alex s tváří Anny Fialové, které se před očima hroutí její vysněný den. Po pánské jízdě předešlé noci je totiž nezvěstný ženich. V patách má hysterickou matku v podání Lenky Krobotové a každý, kdo má nohy, se snaží ženicha najít. Svůj vlastní příběh pak prožívá Marek Lambora jako neodolatelný svůdník, jenž připravuje opravdové rande.

Snímek bude mít premiéru 5. května 2022.

Scénář mi přišel strašně zábavný, když jsem ho přečetla. Hodně mě bavila i ta propracovanost, jak se různé situace postupně dovysvětlují protože je vidíme z různých pohledů,“ říká k filmu představitelka hlavní role Anna Fialová. Jsem za ten film ráda, protože vtipných projektů je docela málo, a je málo ženských postav, které jsou takhle vtipné.“

Komedii Láska hory přenáší natočil režisér Jakub Machala Natáčela ve Vysokých Tatrách v hotelu Hubert v Gerlachově, v hlavních rolích se představí Anna Fialová, Lenka Krobotová, Marek Lambora, Csongor Kassai, Natália Germani, Richard Stanke, Petra Nesvačilová, Vanda Chaloupková, Lukáš Příkazký nebo Noël Czuczor. Svatebního zpěváka Davida Krause hraje David Kraus.

Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne, který divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přibližuje režisér Jakub Machala, dvojnásobný držitel ceny Anděl za videoklip roku, zodpovědný například i za seriály Stylista či Láska v čase korony.

Kameramanem filmu je Nick Kollár, na scénáři spolupracovali český stand-up komik Jan Studnička, slovenský scenárista Michal Baláž, Anna Kruchňová a sám režisér.

Producentem je slovenská společnost Bright Sight Pictures a česká produkční společnosti DARQ studio. Realizaci filmu finančně podpořili Státní fond kinematografie a slovenský Audiovizuální fond. Dalšími partnery filmu jsou slovenská společnost BTK, FTV Prima, TV JOJ, Dědoles či Opel. Distributorem je Bontonfilm.

Synopse:

Komedie „Láska hory přenáší“ se odehrává během jednoho dne, kdy se nevěstě Alex její velký den hroutí přímo před očima. Neurotická matka kontroluje každý její krok, paranoidní otčím odhaluje zločin, který se nestal a její biologický otec, bohémský majitel tatranského hotelu, ve kterém se svatba odehrává, je zodpovědný za nezvěstného ženicha. Chaos v horském hotelu využívá sympatický instruktor lyžování Petr a za pomoci kamarádky Kláry se pouští do dobrodružné přípravy rande pro nejkrásnější ženu v hotelu.

Zdroj foto: BONTONFILM

You may also like...