Film BOURÁK představuje TRAILER. Černá komedie s Ivanem Trojanem jde do kin již za 2 týdny

Bourák je prvního český celovečerní film, který bude mít premiéru ve znovu otevřených kinech. Do distribuce jde 11. června. Jeho tvůrci se rozhodli nečekat s uvedením až na podzim. Věří, že i přes omezení diváci do kina na Bouráka přijdou, protože tenhle styl filmu k létu patří.

Bourák je komedie, trochu černá a trochu gangsterka, našlápnutá skvělou hudbou a černým humorem, ve které se střídají absurdní situace s romantikou, stejně jako rokenrolové pecky se zamilovanými ploužáky v podání nejlepší kapely, jakou si kdo dokáže přestavit. A to nejen ve filmovém Šlukdorfu – městě na severu Čech, kde jediný pořádný byznys jsou kasina a šlapky.

V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Strhaná máma, která odedře všechno sama a tváří se, že nevidí, co vyvádí její manžel, padesátník, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu.

Scénář Bouráka napsal Petr Jarchovský a z námětu na sociální drama vznikla ulítlá černá komedie o dospělé dceři, která se rozhodne zachránit manželství svých nedospělých rodičů dřív, než půjde celá rodina ke dnu. „Myslím, že dnešní divná doba, kdy jsme byli a pořád trochu jsme zavření ve svých bublinách, ukázala, jak strašně je v takových vykloubených chvílích rodina důležitá. A že i když je nedokonalá, má velký smysl za ni bojovat, protože v rodině se všechny krize překonávají líp.“ říká k nečekanému poselství svého pátého filmu režisér a producent Ondřej Trojan.

You may also like...