Valentýnská a antivalentýnská nabídka titulů na HBO GO

Co strávit valentýnský večer ve třech? Není problém! HBO GO je vaším dokonalým společníkem na rande.

Máme pro vás několik tipů, jak strávit svátek zamilovaných. 

Aladin (2019)

Ostřílený britský režisér Guy Ritchie (Podfu(c)k) si udělal dobré jméno filmovými vyprávěními o příslušnících podsvětí, kteří se díky němu okamžitě stávali sympaťáky, takže není divu, že byl požádán, aby zrežíroval dobrodružství Aladina, jednoho z nejmilovanějších zlodějů ve filmové historii. Výsledkem je vizuálně úchvatná a divácky přitažlivá adaptace, jejíž srdce bije pro Disneyho. Jestliže jste svého prince či princeznu již našli, můžete se na létajícím koberci svézt společně: Aladinův svět na vás již čeká a je připraven ukrást vaše srdce. 

Foodie Love

Považujete se za znalce? Znamená pro vás každé další rande i novou výpravu do světa gastronomie? Baví vás zkoušet nové kavárny a restaurace? Když slyšíte slova “týmová hra”, vybaví se vás společné vaření? Tak potom Isabel Coixet vytvořila svou sérii, míchající příchutě a emoce, přímo pro vás! Vypráví o třicetiletých “foodies” používajících digitální aplikaci k tomu, aby ochutnali a vyzkoušeli skutečnou lásku. 

Geniální přítelkyně, 2. řada

Jestliže věříte v to, že protiklady se přitahují, nebo naopak sdílíte stejný zájem a oba jste vášnivými čtenáři, doporučujeme vám sérii natočenou podle kultovního románu z pera tajemné Eleny Ferrante, který není geniální jen svým názvem. Vypráví o vášnivém přátelství mezi dvěmi velmi rozdílnými lidmi v průběhu šedesáti let. Užijte si atmosféru druhé řady série připomínající italskou filmovou klasikou s hudbou od Maxe Richtera (Pozůstalí, Taboo) s chytlavými melodiemi. První dvě epizody jsou nyní k vaší dispozici v HBO GO!  

Taková moderní rodinka, řada 11

Nikdo vás nikdy nerozesmál tak jako vaše drahá polovička? Tak to asi neznáte Takovou moderní rodinku, která sebrala Zlaté glóby i Emmy, aby vám svou jedenáctou řadou dala definitivní sbohem. Zamilujte se znovu do zábavných a praštěných členů rodiny Pritchett-Dunphy-Tucker. Ručíme vám, že se do nich zamilujete, pustíte je k sobě domů a necháte je, aby se stali součástí vaší rodiny. 

Kdyby ulice Beale mohla mluvit

Tish a její snoubenec Fonny se znali již jako děti a chtějí spolu zůstat navždy. Ale život to chce jinak. Ale ani tak se ti dva nevzdávají. Jestliže věříte ve skutečnou lásku, pak by vám neměl uniknout snímek oscarového režiséra Berryho Jenkinse (Moonlight) s nádherně komponovanými záběry, které jakoby se odvíjely přesně tak jako život sám. Ve filmu, který rozjitří vaše srdce, hraje Regina King (seriál Watchmen), která za svůj výkon získala Oscara. 

Obklopen láskou

Láska a sex nejsou jen pro mladé! V tomto dokumentu Ágnes Sós jsou starší obyvatelé jedné vesnice požádáni, aby sdíleli svá intimní tajemství, a mluví tak o intimnostech prováděných na seně, promeškaných příležitostech a o tom, že láska je nejlepší věcí na světě. Emocionálně, s humorem a otevřeně. Dokument Obklopen láskou vřele doporučujeme všem věkovým kategoriím!

50 x a stále poprvé

Adam Sandler a Drew Barrymore jsou roztomilou dvojicí nezapomenutelných komedií nultých let. Příběh této se odehrává na havajském ostrově a vypráví o nenapravitelném starém mládenci a okouzlující dívce trpící ztrátou krátkodobé paměti. Tento film je něco, co vám dá zapomenout na skutečnost, že jste byli už na padesáti schůzkách a stejně máte pocit, že se vůbec neznáte. Ano, lásku si musíme zasloužit a toho druhého poznáváme každý den zas a znova. 

Romeo a Julie (1968)

Žádný Valentýn není úplný bez ikonického romantického filmu, jakým je třeba Romeo a Julie z roku 1968, natočený podle mistrovského díla Williama Shakespeara. Jste-li fanouškem klasických filmů, máte jedinečnou možnost znovu se podívat na tragický příběh milenců od Franka Zeffirelliho, který byl natočen v původních lokacích, s nádhernými kostýmy a úchvatnými melodiemi složenými Ninou Rotem. 

Ona

Už jste si nainstalovali aplikaci HBO GO? Tak to je čas podívat se na jeden z nejlepších futuristických milostných příběhů o muži, který se zamiluje do operačního systému. Zní to bláznivě? Možná, ale jak říká jedna z postav snímku s Joaquinem Phoenixem a Scarlett Johansson, láska je jediným mentálním postiženým, kterou společnost naprosto toleruje. 

Zrodila se hvězda

Jestliže je hudba klíčem k vašemu srdci, dejte zvuk na maximum a podívejte se na životní projekt Bradleyho Coopera: novou adaptaci filmu Zrodila se hvězda. Vyhořelý alkoholik zažívá úpadek své kariéry, zatímco neuvěřitelně talentovaná Ally stoupá k vrcholu. Jednu věc ovšem mají společnou: jeden druhého milují víc než kohokoli jiného na světě. Melodrama má nejen spoustu silných písní, ale i dva úchvatné herecké výkony (Cooper a Lady Gaga). 

I když vás Valentýn absolutně nezajímá, na HBO GO se můžete spolehnout! 

Gomora

Jestliže před růžovými obláčky lásky dáváte přednost ponoření do krvavých kalužích hříchu, vyberte si mafiánskou sérii natočenou podle non-fiction bestselleru Roberta Savianiho. A jestliže jste jej už viděli, tak se podívejte na novější záležitost od italského investigativního novináře nazvanou ZeroZeroZero, kterou režíroval Stefano Solimma, mimo jiné režiséra několika epizod zmíněné Gomory. Série vám bude k dispozici na HBO GO v noci 14. února, vypráví o cestě zásilky kokainu a objeví se v ní různé postavy zapletené do drogového byznysu – od obyčejných kriminálníků po zkorumpované byznysmeny. 

Outsider

Láska je velkou záhadou, někdy se může podobat až těm z pera Stephena Kinga. Znepokojivá série je natočena podle jednoho z jeho děsivých bestsellerů a začíná brutální vraždou dítěte zahalené do záhadných okolností – jak může být jeden a tentýž muž současně na dvou místech? Připravte se na otázky, které mohou být odpovězeny jedině nadpřirozenem. 

Aquaman

Pokud si myslíte, že je Valentýn vážně uhozený, zhluboka se nadechněte a ponořte se do akčního superhrdinského dobrodružství s úchvatným vizuálem a cool humorem. Stačí jediný klik a Jason Momoa připlave na vaši obrazovku jako Aquaman, aby bojoval o trůn Atlantidy. 

Na špatné straně

Jestliže potřebujete něco, co vám nedá polibek, ale facku, pak je vaším mužem S. Craig Zahler, který po filmech Kosti a skalp a Blok 99 buduje ve snímku Na špatné straně brutálně tíživou atmosféru, aby vám nakonec dal pořádně přes hubu. Hlavními postavami jsou dva podezřelí policajti (Mel Gibson a Vince Vaughn), kteří se chystají zatknout hlavní postavu podsvětí, když věci najednou naberou velmi špatný spád…

Jedna noc 

Osmidílná temná série HBO je dokonalým protipólem romantického a přehnaně optimistického Valentýna. Zbaví vás veškerých iluzí o spravedlivém fungování justičního systému. Dokonale, přitom nečekaně vykresluje cestu pravděpodobně nevinného Naze, který je obviněn z vraždy a to, jak ho systém pohltí, sežvýká a pochroumaného zase vyplivne ven. 

Nikdy nezestárnou 

Možná se dokonce najdou tací, kdo jsou před romantickou oslavou ochotni uniknout narukováním do první světové války. A to by se jim nepodařilo bez Petera Jacksona, který v tomto filmu použil nejmodernější technologie, aby zrestauroval archivní materiály, které obarvil, a oživil tak vzpomínky, které již dávno nežily. Tento film oscarového režiséra Pána prstenů by neměl uniknout vaší pozornosti, ať už vzhledem k revolučnímu zpracování, nebo tím, že se vám v něm představí lidé z masa a kostí, kteří pro vás dosud existovali jen jako hesla v učebnici. První světová ještě nikdy nebyla tak blízko. 

Whiskey zloděj 

Jestliže jste toho názoru, že Valentýn u nás je jen trapnou imitací amerického zvyku, tak si dejte panáka whisky a podívejte se na něco skutečně maďarského! Akcí nabitý příběh legendárního zloděje Attily Ambruse byl natočen Nimródem Antalem, režisérem revizorů, jako humorem i akcíí nabušená podívaná.

Tenkrát na Západě 

Je-li vaše srdce právě teď pusté jako Divoký Západ a vy plánujete strávit Valentýna o samotě, navrhujeme vám to nejlepší z klasiky žánru spaghetti westernu, skvělý film Sergia Leoneho doprovozenou dechberoucími melodiemi Ennia Morriconeho s takovými legendami stříbrného plátna jako Herny Fonda, Charles Bronson nebo Jason Robards.  

Řbitov zvířátek (2019)

Pokud vás svátek zamilovaných naplňuje hrůzou, podívejte se na horor! Ve snímku podle jednoho z největších bestsellerů Stephena Kinga se rodina nastěhuje ne venkov, hned vedle záhadného pohřebiště. A začnou se dít věci – jedna nevysvětlitelná věc stíhá jinou nepředstavitelnou, zlo začne naplno úřadovat. V nervy drásajícím, nadpřirozeném hororu úžasně hrají Jason Clarke a John Lithgow.  

Nepříčetná

I když se odmítáte účastnit valentýnského šílenství, určitě by vám neměla uniknout filmová vize oscarového režiséra Stevena Soderbergha, který natočil studii šílenství na svůj iPhone. Hlavní postavou je paranoidní žena (úžasný výkon Claire Foy), která je proti své vůli uvězněna v ústavu, kde se objeví i osoba, která ji dříve pronásledovala. Nebo si s ní snad jen pohrává její narušená představivost?  

Více informací naleznete na www.HBOGO.cz.

You may also like...