Premiéra filmu Jedna noc o sexuálních livechatech zaplnila tři kinosály

A co byste pro lásku udělali vy?“ ptá se podtitul nového filmu režiséra Davida Laňky Jedna noc, který měl v pondělí 6. května premiéru. Ta se pro velký zájem diváků přesouvala z plánovaných dvou do tří kinosálů.

Mezi hosty, které osudová romance Elišky a Adama do kina přilákala, byla například Veronika Žilková, která si zahrála v předchozí Laňkově tragikomedii Spolu, Beata Rajská, Petr Uhlík nebo Miriam Chytilová, hlas seriálové Rachel, která přišla podpořit Stanislavu Jachnickou. Ta deset let dabovala Phoebe z Přátel a v Jedné noci si zahrála. Kromě ní se ve filmu zabývajícího se tématem sexuálních livechatů představili mladí herci Vanda Chaloupková, Adam Ernest a Jan Nedbal. Úvodu premiéry se ujala Iveta Lutovská. Do kin odvážná lovestory vstoupí 9. května.

Příběh filmu Jedna noc je o vztahu bývalého úspěšného muzikanta Adama a jeho ženy. Společně už v životě zažili nejednu pernou chvilku, ale navzdory tomu jsou stále spolu a starají se o desetiměsíčního syna Štěpána. Jenomže to, co se odehraje během jedné noci, představuje dosud nejtěžší zkoušku jejich společného života.

„Vidíme Adama v momentu, kdy je ve finanční tísni, už nemůže být ve své kapele, kterou zakládal, a nyní ztrácí i svou ženu. Jeho minulost ho dohání a on najednou už nemůže. Divák by určitě věděl, jak mu poradit, ale ze dna se velmi těžko odráží,“ říká o filmu režisér David Laňka.

Vanda Chaloupková, která si zahrála hlavní hrdinku, si velmi pochvalovala spolupráci s hereckým partnerem Adamem Ernestem: 

„Spolupráce s Adamem byla jedinečná naším syrovým projevem. Dialogy, které jsme s Adamem měli, mě dostávaly do momentů, kdy jsem už nemusela nic předstírat. Ten prožitek byl autentický, což může být trochu děsivé.“

„Jeden z hlavních hereckých úkolů, které jsem si stanovil, bylo ukázat obnaženou mužskou neschopnost a přiblížit divákovi osobu, která dělá jednu chybu za druhou, tak, aby se zamyslel nad tím, že se to může stát každému. S Vandou jsme si dali úkol dostat do filmu dostatek lásky, aby bylo uvěřitelné, proč se Adam chová tak, jak se chová. Vanda ho motivuje k tomu, aby byl věrný svým snům a vrátil se k tomu, co ho bavilo. Protože my vidíme jeho postavu jen v jednom časovém úseku a herecky se snažíme ukázat, že dřív byl pro ni charismatický a perspektivní,“ říká o své roli Adam Ernest.

Zatímco pro Adama byla jeho první hlavní filmová role velkou výzvou a zkouškou psychické odolnosti, jeho herecký kolega Jan Nedbal si pochvaluje, že se na natáčení příliš nenadřel.

„Byl jsem nadšený, protože jsem mohl být sám sebou. Spolu s Adamem Ernestem totiž máme i ve skutečnosti kapelu, která se jmenuje Matka. A tím, že jsem mu mohl ve filmu hrát kámoše z kapely a koncertovat s ním, tak jsem vlastně ani moc hrát nemusel,“ dodává Nedbal.

Zdroj foto: BONTONFOLM

You may also like...