Čeká vás zběsilá akční jízda Boy Kills World

Je to film o rodině a pomstě, říká s nadsázkou o svém nejnovějším snímku režisér Moritz Mohr s tím, že něco takového chtěl vždycky natočit. Po sedmi letech a s producentským přispěním ostříleného Sama Raimiho a Roye Leeho, které nápad zaujal natolik, že se okamžitě přihlásili, aby pomohli s vývoj celovečerního scénáře, se mu sen plní.

Boy Kills World

Bill Skarsgard ale není v jeho režii žádným rozervaným hrdinou, i když má občas namále, stává se nelítostným nástrojem smrti, který během téměř dvouhodinové akční jízdy nedá vydechnou svým nepřátelům, ani divákům. Do kin přichází zběsilá řežba Boy Kills World plná tryskající krve, vyhřezlých střev i usekaných končetin, která vzdává poctu klasice žánru a legendám kung-fu filmů, to vše s patřičnou dávkou humoru a sebeironie.

Může hluchoněmý chlapec vyrůst v elitního zabijáka? Může! Když ho pohání pomsta vyšinuté tyrance, která brutálně vyvraždí jeho rodinu a jemu nechá vyříznout jazyk a vypálit ušní bubínky. Jeho jediným přáním a posláním je vidět Hildu Van Der Koy umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství stává se nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutální vybíjené disidentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka.

Boy Kills World je dechberoucí přehlídkou Skarsgardova akčního mistrovství, kterým nemilosrdně likviduje vojáky, zabijáky se sekerami nebo maskota z reklamy na cereálie, a slibuje vzrušující podívanou plnou nekompromisních bitek i nečekaných zvratů. Kromě řemeslné zručnosti, se kterou stříkají hektolitry krve na všechny strany a končetiny létají vzduchem, téhle adrenalinové jízdě nechybí ani smysl pro humor. 

„Byla to pro mě neuvěřitelná zkušenost s něčím úplně novým. Měl jsem dva měsíce na to, abych se naučil předstírat, že dobře bojuju. Dawe Szatarski je kouzelník a nejspíš se mu to povedlo,“ popisuje Bill Skarsg?rd spolupráci s koordinátorem akčních scén Szatarskim, který sám prošel školou mistra svého oboru Brada Allana, legendy bojových umění a dlouholetého člena týmu Jackieho Chana. Společně vytvořili jedinečnou bojovou choreografii, která z bezmála dvoumetrového herce dělá novou a nekonvenční akční hvězdu.

Boy Kills World

Boy Kills World

Premiéra: 25. 4. 2024

Režie: Moritz Mohr

Scénář: Arend Remmers, Tyler Burton Smith

Kamera: Peter Matjasko

Hudba: Rick Giovinazzo, Mark Graham

Producenti: Sam Raimi, Roy Lee, Stuart Manashil, Dan Kagan, Wayne Fitzjohn, Simon Swart

Hrají: Bill Skarsg?rd, Jessica Rothe, Michelle Dockery, Famke Janssen, Sharlto Copley, Brett Gelman, Isaiah Mustafa, Andrew Koji a další

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...