Výjimečné české sci-fi Bod obnovy dnes startuje v kinech

Podívejte se s námi na trailer k unikátnímu sci-fi režiséra Roberta Hloze, který vybočuje z běžné domácí produkce. Ještě před českou distribuční premiérou ale film zabodoval v zahraničí.

Podařilo se mu získat distributory v USA, Kanadě, Austrálii, Německu či Rakousku, svoji světovou premiéru si odbyl na filmovém festivalu v Jižní Koreji a zaujal na festivalech ve Švýcarsku, Kanadě, Chorvatsku či Srbsku.

Moc nás těší, že je o film tak velký zájem i mimo Českou republiku a že reakce diváků, novinářů a recenzentů jsou pozitivní. Kromě kino distribuce bude film na podzim uváděn také na mnoha festivalech po celém světě. V nejbližší době se tak Bod obnovy objeví v Německu, Rakousku, Řecku, Holandsku, Belgii, Itálii či Velké Británii. O to se stará náš prestižní sales agent, americká společnost XYZ Films,“ objasnil producent Jan Kallista s tím, že severoamerické uvedení do distribuce je naplánováno na leden 2024.

První český sci-fi film po dlouhých desítkách let byl také jedním z nejvýraznějších snímků letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde si po premiéře v sekci Zvláštní uvedení vysloužil ve velkém sále hotelu Thermal potlesk vestoje. Na jeho projekci v rámci zahájení Letní filmové školy se zase už téměř dvě hodiny předem stály dlouhé fronty a do sálu se nakonec nedostalo několik stovek zájemců. 21. srpna proto zahájí vybraná kina předprodej předpremiérových zářijových projekcí na několika místech republiky.

Většina herců a tvůrců filmu viděla Bod obnovy poprvé také až v Karlových Varech. A neskrývala nadšení.

„Je to prostě pecka. Člověk kouká na to obrovské plátno a připadá mu neuvěřitelné, že se něco takového natočilo u nás,“ svěřila se se svými pocity představitelka hlavní role agentky Em Trochinowské Andrea Mohylová, jejíž výkon hodnotí zahraniční novináři jako fantastický, úžasný, ohromující či velmi charismatický. Zároveň jedním dechem chválí Matěje Hádka coby vedoucího výzkumu Kurlstata či Václava Neužila jako agenta Mansfelda. V dalších výrazných rolích se ve filmu představí také Jan Vlasák, Karel Dobrý, Agáta Kryštůfková, Iveta Dušková, Adam Vacula či slovenští herci Milan Ondrík a Richard Stanke.

Příběh, který se odehrává v roce 2041, je srovnáván s mnoha kultovními sci-fi snímky, svým umístěním do Prahy a okolí a velmi kvalitní VFX prací postprodukční společnosti Magiclab ale nahrává unikátnosti a podporuje představivost a zvědavost diváků, jak bude pravděpodobně naše okolí vypadat za necelých 20 let.

Snímek Bod obnovy dorazí do českých i slovenských kin 21. září 2023, jeho distributorem je společnost Bioscop, na Slovensku Continental Film.

Synopse:

V roce 2041 má každý člověk právo být oživen, pokud zemře nepřirozenou smrtí. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení.

Bod obnovy

Premiéra: 21.09.2023

Režie: Robert Hloz

Scénář: Tomislav Čečka, Robert Hloz, Zdeněk Jecelín

Hrají: Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil, Milan Ondrík, Karel Dobrý, Agáta Kryštůfková, Jan Vlasák, Iveta Dušková, Katarzyna Zawadzka, Richard Stanke, Adam Vacula, Jan Jankovský, Lech Dyblik, Lucie Štěpánková, Daniel Rouha, Tereza Richtrová, …

Zdroj foto a video: Bioscop

You may also like...