Úsvit míří ke světové premiéře a představuje oficiální trailer

Nový trailer předznamenává blížící se světovou premiéru filmu Úsvit. Upoutávka zachycuje hlavní aktéry, dějiště i osobitou atmosféru dramatického příběhu. Dobové detektivní drama režiséra Matěje Chlupáčka se bude spolu s dalšími deseti filmy z celého světa ucházet o Křišťálový glóbus v Hlavní soutěži 57. MFF Karlovy Vary

Světové premiéry se v sobotu 1. července v 19.30 ve Velkém sále Hotelu Thermal zúčastní početná delegace tvůrců. Na červený koberec vstoupí režisér a producent Matěj Chlupáček, producentka Maja Hamplová, kameraman Martin Douba, scenárista Miro Šifra, architekt Henrich Boráros, autor hudby Simon Goff (držitel ceny Grammy za film Joker a seriál Černobyl), střihač Pavel Hrdlička, zvukař Pavel Rejholec, koproducent Rasťo Šesták ad. A samozřejmě také herečky a herci Eliška Křenková, Miloslav König, Richard Langdon, Ladislav Hampl, Luboš Veselý a Jan Jackuliak.

Úsvit je druhým celovečerním filmem režiséra Matěje Chlupáčka. Eliška Křenková v hlavní roli těhotné lékařky přijíždí na sklonku 30. let se svým manželem, ředitelem továrny, vystavět v Tatrách po vzoru Zlína pokrokové město Svit. Jejich plán ale naruší záhadný nález a příjezd tajné policie.

Úsvit

Scénář: Miro Šifra

Režie: Matěj Chlupáček

Hrají: Eliška Křenková, Miloslav König, Milan Ondrík, Marián Mitaš, Luboš Veselý, Martha Issová, Ladislav Hampl, Richard Langdon ad.

Producenti: Maja Hamplová, Matěj Chlupáček / Barletta

Koproducent SK: Rasťo Šesták, Peter Bebjak / D.N.A. Production

Kamera: Martin Douba

Architekt: Henrich Boráros

Hudba: Simon Goff

Střih: Pavel Hrdlička

Zvuk: Pavel Rejholec, Peter Hilčanský

Casting: Maja Hamplová

Produkční společnost: BARLETTA

Koproducenti: D.N.A. Production, Česká televize, innogy, RTVS, Bontonfilm

Film podpořili: Státní fond kinematografie, Audiovizuálny Fond, Zlínský kraj, Creative Europe MEDIA

Kino-distribuce v České republice a na Slovensku: Bontonfilm

Mezinárodní sales a festivaly: LevelK

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...