Marta Ferencová dotočila komedii o sousedských vztazích

Úspěšná režisérka Marta Ferencová, známá díky hitům jako Všechno nebo nic, Přání Ježíškovi či Příliš osobní známost, dotočila svůj nejnovější snímek V dobrém i zlém. V komedii o dvou manželských párech, které se odváží na první sousedskou návštěvu a následně prožijí neobvyklý večer plný nečekaných chvil a zvratů, se představí Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Martin Hofmann a Táňa Pauhofová. Film plný dráždivě humorných situací přijde do českých a slovenských kin letos na Vánoce.

V dobrém i zlém

Jak dobře známe své sousedy? A jak sami sebe? Co se stane, když se střetne manželský pár v krizi s vášnivými sousedy? Přesně tuto situaci rozehrává nová komedie V dobrém i zlém. Soužití manželů Evžena a Anny v podání Jiřího Langmajera a Petry Hřebíčkové vytrhne z letargie a všednodennosti návštěva jejich sousedů Tomáše a Laury, které hrají Martin Hofmann a Táňa Pauhofová. Ti se ujali rolí velice náruživého páru, který o sexu ví všechno a nebojí se přitom být slyšet!

„Od začátku mi bylo jasné, že tento druh filmu je více než jiné postaven na hereckých výkonech,“ říká režisérka Marta Ferencová, která představitele hlavních rolí nemusela složitě vybírat. “Měla jsem jasnou představu, s kým bych ho chtěla natočit. S každým z této čtveřice herců jsem v minulosti už pracovala, jsou brilantní a máme spolu krásné vztahy, nejen profesní, ale také lidské. Hledala jsem silné hráče, kteří se zhostí těchto rolí s plným nasazením a kreativitou a dokáží dát postavám opravdu širokou paletu barev a odstínů lidských projevů a emocí.”

V dobrém i zlém


Film se natáčel téměř výhradně v prostorách rodinného domu na Praze 6, což přinášelo své výzvy. „Natáčení bylo náročné hlavně v tom, že jsme v létě v největších vedrech trávili dvanáct hodin denně v zatemněném prostoru,“ vzpomíná Ferencová. „Kostýmy herců se musely sušit po každé klapce a udržet makeup v takových bojových podmínkách vyžadovalo velkou zručnost a trpělivost. Pro herce to navíc byla zkouška ohněm. Soustředit se tolik hodin a zůstat v plném nasazení byl v tomto případě hrdinský výkon.”

V dobrém i zlém

Petra Hřebíčková, která ztvárnila Annu, své role ale nelituje: Přiznám se, že náročné to bylo, jelikož se celý příběh odehrává jen mezi čtyřmi lidmi, kteří jsou prakticky neustále na scéně. Ale dialogy jsou tak skvěle napsané, že to byla radost. Měli jsme intenzivní zkoušky a hned naskočili na natáčení. Jedná se o komedii, což vyžaduje přesný rytmus reakcí a naprosté soustředění,” říká Hřebíčková s tím, že právě díky režisérce Ferencové to ale stálo za to. Marta je výjimečně empatická. Vidí vám až do žaludku a tak s každým hercem pracuje trochu jinak, protože nás vnímá jako individuální lidské bytosti. Je velmi talentovaná, bystrá, má skvělý smysl pro humor, pro situaci. A hlavně stmeluje kolektiv. Váží si každého člověka ve štábu, což také nebývá pravidlem, a proto všichni kopou za jednu stejnou věc. Na place to bylo cítit. Je to člověk, který mi po natáčení vždy chybí.

Táňa Pauhofová, představitelka vášnivé sousedky Laury, dodává: “Je to chytré, katarzní a blízké nám všem. Kvůli špatným sousedům se prodávají nemovitosti, takže mít dobré vztahy se sousedy je nejdůležitější.”

V dobrém i zlém

A jak se ke svým sousedským rolím staví herci v reálném životě? Martin Hofmann o sobě prozradil, že je tichý soused, „o kterém nevíte“ a nečekané návštěvy pro něj nejsou problém: “Ty se mi totiž vůbec nedějí, to s mým diářem vlastně ani nejde.” Problém by to však nebyl. „Byt mám vždy uklizený, jen na mém stole mám nepořádek,“ přiznává Hofmann. Jiří Langmajer je v tomto ohledu jeho pravým opakem. „Nečekané návštěvy okamžitě vyhazuju!“ směje se svérázný herec. Se stejným humorem pak přiznává svou posedlost úklidem: „Když jsem doma, tak vysávám klidně i třikrát denně, protože mám nový vysavač a jsem jím úplně posedlý. Jsem ideální manžel!“

Film V dobrém i zlém, který produkují Igor Konyukov a Pavel Pásek z MOJO film, přijde do českých a slovenských kin v prosinci 2024.

V dobrém i zlém

Láska, radost, vzrušení, vášeň, sex. To všechno Evženovi a Anně po patnácti letech manželství dávno uteklo mezi prsty. Jejich sousedé mají opačný „problém“. Tomáš a Laura jsou plní života, krásní, vášniví a hlasití. Jejich bujaré hrátky nahoře nejde neslyšet. Evženovi to leze na nervy, ale v Anně se probouzí dlouho potlačovaný zájem. Pozvání na návštěvu se postupně zvrhává nečekaným směrem a odkrývá jedno tajemství za druhým. Dojde dříve na rozvod nebo nové erotické zkušenosti?

V dobrém i zlém

V dobrém i zlém

Premiéra: 12.2024

Režie: Marta Ferencová

Producent: Igor Konyukov a Pavel Pásek z MOJO film

Hrají: Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Martin Hofmann a Táňa Pauhofová

Zdroj foto: Continental film

You may also like...