Do kin 24. srpna vstoupí akční thriller Jízda smrti s Liamem Neesonem v hlavní roli

Když 96 hodin potká Nebezpečnou rychlost dostanete nejnovější akční thriller Jízda smrti s Liamem Neesonem v hlavní roli. Bankovní byznysmen veze děti autem do školy a v tu chvíli mu tajemný hlas v telefonu oznámí, že jeho auto je nacpané výbušninami. Nesmí vystoupit, jinak auto vybuchne, a musí plnit zadané úkoly. Začíná pekelný závod s časem.

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi.

Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn.

Jedním z producentů filmu je Jaume Collet-Serra, který s Liamem Neesonem jako režisér natočil úspěšné filmy Non-Stop a Cizinec ve vlaku. Po akci v letadle a ve vlaku ho i tentokrát udržel ve stísněném a uzavřeném prostředí a posadil Liama Neesona do auta, které nesmí opustit.

Pro Liama je to role ušitá na míru, využívá všechno, v čem je tak skvělý. Ale je tu i něco nového. Jeho hrdina tentokrát není expolicista nebo bývalý agent a nemá vůbec žádné schopnosti nebo výcvik. Tentokrát hraje úplně obyčejného chlápka a je v tom skvělý,“ říká Jaume Collet-Serra.

Režisérem je Nimród Antal, který si vysloužil hollywoodské ostruhy filmy Motel smrti, Predátoři nebo režií několika epizod Stranger Things.

Jízda smrti

Premiéra: 24. srpna 2023

Režie: Nimród Antal

Hrají: Liam Neeson, Embeth Davidtz, Matthew Modine, Jack Champion, Noma Dumezweni, Lilly Aspell a další

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...