Jana Plodková v komedii „Život pro samouky“ vstoupí do kin 11. května

Život se nedá naučit, každý je v něm pouhý samouk. V komedii „Život pro samouky“ režisérky Jitky Rudolfové se Jana Plodková představí jako žena po čtyřicítce, které život připraví řadu neočekávaných situací. Sama sebe a všechny trable však bere s nadhledem a s pořádnou dávkou sarkasmu.

Život se nedá naučit, každý je v něm pouhý samouk. V komedii „Život pro samouky“ režisérky Jitky Rudolfové se Jana Plodková představí jako žena po čtyřicítce, které život připraví řadu neočekávaných situací. Sama sebe a všechny trable však bere s nadhledem a s pořádnou dávkou sarkasmu. Film od producentů loňské úspěšné komedie Střídavka vznikl podle populární knihy „Láska pro samouky“ Barbory Šťastné.

Dále hrají Jaroslav Plesl, Barbora Seidlová, Zuzana Kronerová, David Švehlík nebo Václav Neužil

Nový život, noví muži, tak proč si připadám jako stará kráva?“ zní anotace knižní předlohy a právě nadhled a ironie hlavní hrdinky je jedním ze základních kamenů i pro filmovou podobu. „Kniha Báry Šťastné mě bavila zejména svou ironií a celkovým nadhledem na životní situace, které v určitém věku prožívá většina žen,“ přibližuje režisérka Jitka Rudolfová.

Klára je roztržitá, nesebevědomá, ale vtipná. Svůj život má celkem naplánovaný, ale dostane se do situace, kdy ty její plány přestanou vycházet a naopak se ona začne v životě trochu plácat,“ popisuje Jana Plodková hlavní postavu filmu.

V KINECH OD 11. KVĚTNA 2023

Život pro samouky                                                                  

Česko, 2023

Režie: Jitka Rudolfová

Předloha: Barbora Šťastná (kniha)

Scénář: Jitka Rudolfová

Kamera: Ferdinand Mazurek

Hudba: Jiří Burian

Hrají: Jana Plodková, Barbora Seidlová, Zuzana Kronerová, Jaroslav Plesl, David Švehlík, Václav Neužil ml., Lukáš Příkazký, Simona Babčáková

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...