Na konci května do kin přichází film Malá mořská víla

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství.

Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce.

Ve filmu hrají zpěvačka a herečka Halle Bailey (seriál Grow-ish) jako Ariel, Jonah Hauer-King (Psí domov) jako princ Erik, držitel ceny Tony Award® Daveed Diggs (Hamilton), který v původním znění dabuje kraba Sebastiana, Awkwafina (Raya a poslední drak), která v původním znění dabuje terejku Rudlu, Jacob Tremblay (Luca), který v původním znění dabuje rybího kluka Šupinku, Noma Dumezweni (Mary Poppins se vrací) jako královna Selina, Art Malik (seriál Ve jménu vlasti) jako sir Grimsby a držitel Oscara® Javier Bardem (Tahle země není pro starý) jako král Triton a dvojnásobná nominantka na Oscara® Melissa McCarthy (Můžete mi kdy odpustit? a Ženy sobě) jako Uršula.

V českém znění diváci uslyší Marka Lamboru, Natálii Grossovou, Jana Dolanského, Denisu Nesvačilovou, Simonu Babčákovou a další.

Film bude uveden do českých kin 25. května.

Zdroj foto a video: Falcon

You may also like...