Kryštof Hádek a Kristina Svarinská dotočili novou komedii „Lítá v tom“

Poslední klapka padla v pražském planetáriu.

Kryštof Hádek bude v nové komedii lítat ve vesmíru, v oblacích, ve vztazích i v jedné nevinné lži, která strhne lavinu nedorozumění. Filmovou komedii „Lítá v tom“ právě dotočil režisér Tomáš Dianiška a vedle Kryštofa Hádka se v ní představí Kristina Svarinská, Taťjana Medvecká nebo Anna Polívková.

Film vstoupí do kin na Vánoce, 21. prosince 2023.

Poslední klapka filmu padla v pražském planetáriu ve Stromovce, kde si Kryštof Hádek vyzkoušel skafandr, trenažery pro kosmonauty i kokpit raketoplánu Apollo 11. Během závěrečného natáčecího dne pak tvůrci posadili představitele hlavní role i do sedadla centrifugy.

Běžná centrifuga se točí dokolečka, ale tohle se točí dokola a kolem své osy a ještě nahoru a dolů. V návaznosti na nový název filmu si Kryštof docela zalétal,“ směje se režisér Tomáš Dianiška.

Prostředí pro poslední den natáčení není náhoda, hlavní postava komedie „Lítá v tom“ je totiž blázen do astronomie a kosmonautiky, pracuje v časopisu Vesmír a už od dětství se chce stát astronautem. „Já sám ale rozpoznám Velký vůz od Malého, poznám Měsíc a Slunce. To je tak všechno,“ glosuje zálibu své postavy Hádek.

Film se z velké části natáčel už na podzim v Bratislavě a Hradci Králové, během podzimu však vznikal pod názvem Tátou proti své vůli. „Jak film ve střižně postupně dostává svou podobu, zjistili jsme, že se nám k němu původní název až tak nehodí. To téma tam sice je, ale ze všeho nejvíc se hlavní postava zaplétá do jedné lži a nakonec v tom ten kluk prostě lítá,“ říká Dianiška.

O filmu

Co všechno se může stát, když se zapletete do jedné nevinné lži? Hlavní hrdina filmu chce ještě naposledy potěšit svou nemocnou maminku, která touží po vnucích. Přesvědčí proto těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby sehrála jeho dívku a nastávající ženu. Maminka se ale zázračně uzdraví a následně se strhne lavina nedorozumění a karambolů a několik životů se převrátí vzhůru nohama. Do udržení lži a maminčina štěstí jsou totiž postupně zataženi další členové rodiny, přátelé, kolegové z práce a vůbec každý.

Scénář mě hodně bavil. Měla by to být trochu netradiční romantická komedie. Dodržuje nějaká daná pravidla romantických komedií, ale nebude to úplná slaďárna, myslím, že to bude docela zábavná jízda,“ popisuje samotný film Hádek.

Mamánek a striptérka

Ústřední dvojici filmu ztvárnili Kryštof Hádek a Kristina Svarinská.

Moje postava je už takovej starší kocour, co nemá moc štěstí na lásku. Vlastně mu jeho vztahy nevycházejí právě kvůli jemu samotnému. Ostatně i ve filmu říká, že jediná žena, se kterou vychází, je jeho maminka. Ale pak se jeho život obrátí naruby,“ říká ke své roli Kryštof Hádek.

Kristina Svarinská hraje živelnou Natálii, bývalou striptérku, která souhlasí, že se bude chvíli tvářit jako přítelkyně hlavního hrdiny. „Natálie je velmi zábavná, svým způsobem bezstarostná, spontánní a přímočará. Baví mě, že si na nic nehraje a bere život tak, jak přijde,“ vidí svoji postavu Kristina Svarinská.

Herec, režisér a dramatik Tomáš Dianiška patří mezi výrazné divadelní autory nové generace, velký ohlas pak vzbudila například jeho hra Špinarka z roku 2021. Většina jeho her je ale plná humoru, situačních gagů, hlášek a ve velké míře odkazují na filmovou či televizní popkulturu. Mezi nejznámější patří Transky body vteřiny, Den závislosti, Pusťte Donnu k maturitě, Encyklopedie akčního filmu, 294 statečných nebo Mlčení Bobříků, všechny jsou plné filmových citací a parafrází.

Producenty filmu jsou love.FRAME a Bontonfilm Studios. Koproducenty filmu jsou Media One, innogy a ART4. Film vzniká ve spolupráci s televizí Nova, Markíza a společností T2O. Partnerem filmu je ČSOB. Film vzniká za podpory Královehradeckého kraje a města Hradec Králové. Formou filmových pobídek podpořil vznik filmu AVF SK.

Lítá v tom

Premiéra: 21. prosince 2023

Režie: Tomáš Dianiška

Scénář: Tomáš Dianiška, Dénes Orosz

Kamera: Tomáš Juríček

Hrají: Kryštof Hádek, Kristina Svarinská, Taťjana Medvecká, Filip Rajmont, Pavel Soukup, Miroslav Noga, Gabriela Mikulková, Sandra Nováková, Zuzana Stavná, Marek Geišberg, Martin Finger, Tereza Dočkalová a další

Zdroj foto: Bontonfilm

You may also like...