Horor Duše prokletých: Žánrová senzace roku míří do kin

Svým nesnesitelným napětím, děsivou atmosférou a schopností vyvolat strach si Duše prokletých získaly jak kritiky, tak diváky. Na odlehlé venkovské usedlosti je brutálně zavražděna žena. Po roce přijíždí na místo tragické události její slepá sestra, médium, které umí hovořit se záhrobím. Chce odhalit, co se osudné noci skutečně stalo, a nepřijíždí sama. V truhle má sadu okultních předmětů včetně strašlivé dřevěné postavy v životní velikosti.

Hororová senzace roku Duše prokletých míří do kin

Některé duše jsou navždy prokleté, pohybují se mezi dvěma světy, spojené s tím pozemským temným artefaktem. Sběratelkou takových předmětů a prokletých duší je slepá Darcy, která se umí napojit na říši mrtvých. Když je Dani brutálně zavražděna ve svém venkovském domě, který s manželem Tedem renovují, všichni podezřívají pacienta z místního ústavu pro duševně choré, kde Ted pracuje jako lékař. Krátce po tragické vraždě je však podezřelý nalezen mrtvý.

O rok později Teda a jeho novou přítelkyni Yanu nečekaně navštíví Danino nevidomé dvojče Darcy, která je přesvědčená, že za vraždou její sestry je víc, než jsou ostatní schopni vidět. Je rozhodnutá pomocí svých schopností zjistit, co se během osudné noci stalo a kdo, nebo co Dani skutečně zabilo. K odhalení pravdy a k pomstě si přivezla i ten nejnebezpečnější předmět ze své sbírky. Skrývá se v domě zlo, nebo do něj právě přijelo?

Hororová senzace roku Duše prokletých míří do kin

V jedné z hlavních rolí exceluje britský herec Gwilym Lee, který se proslavil svým ztvárněním Briana Maye ze skupiny Queen v oceňovaném životopisném snímku Bohemian Rhapsody.

Hororová senzace roku Duše prokletých míří do kin

V žebříčku nejlepších hororů roku 2024 uveřejněném na serveru Rotten Tomatoes zaujímají s hodnocením 96 % Duše prokletých 2. místo a prvenství jim uniká o pouhé procento. A slovy chvály nešetří ani další:

Znepokojivá atmosféra strachu a děsu.“ Hollywood Reporter

Pro fanoušky hororu povinnost.“ Screen International

Děsivé a skvělé. Alfred Hitchock by byl pyšný, kdyby tento znepokojivý thriller nesl jeho jméno.“ Wall Street Journal

Mučivě strašidelný film plný momentů, kdy vykřiknete strachy.“ Vogue

Hororová senzace roku Duše prokletých míří do kin

Duše prokletých

Premiéra: 19. září 2024

Režie: Damian McCarthy

Hrají: Gwilym Lee, Carolyn Bracken, Tadhg Murphy, Caroline Menton, Jonathan French, Steve Wall a další

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...