Show Jana Krause: Divoký Kolečko, svatební dar od kouzelníka, herečka sama sebou a malíř s kondomy v kapse

V dalším dílu Show Jana Krause se představí scenárista Petr Kolečko, iluzionista Obinn Magic, zpěvačka, herečka a tanečnice Alžběta Ferencová a malíř Štěpán Mareš.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. dubna ve 21.35 na Primě.

Dnes večer se jako první host představí úspěšný scenárista, režisér a čerstvý novomanžel Petr Kolečko. Před několika dny totiž uzavřel sňatek se svojí dlouholetou přítelkyní a matkou svého syna Jiříka, modelkou Anetou Vignerovou. Jan Kraus mu k tomuto životnímu kroku srdečně poblahopřeje a zasvěceně si s ním vymění pár osobně odprožitých zkušeností s druhým manželstvím. Protože Kolečkovu veselku doprovázela řada skandálních bulvárních zpráv, naťukne moderátor i toto téma. „Žádná pravda nesmí stát v cestě dobré historce,“ říká na to Petr Kolečko s tím, že se bylo možno dočíst v novinách leccos. „A nějak tak to je přibližně pravdivý,“ dodává. „Někdy je ale lepší, když o vás píšou lži než pravdu. O někom je lepší lež, o někom pravda… Já jsem taková křížená varianta.“ Celkově to pak shrnuje s tím, že člověk nějak prochází životem a dělá nějaká rozhodnutí, která můžou být iracionální a trochu divočejší. Nicméně oba pánové se spravedlivě rozohní nad rolí bulváru, který má tendenci zveličovat a zároveň moralizovat. „Oni píšou, to se mi líbí, že za to vlastně můžeme my, že to oni píšou. Že to je vlastně naše vina, že přeci kdybychom se takhle nechovali, tak oni to nepíšou. A vlastně nám nadávají za to, že to píšou,“ posteskne si umělec a podotkne, že kdyby se k tomuto tématu chtěl jakkoli vyjadřovat, bylo by to prostředky, které jsou mu vlastní, tedy že by napsal film. „Co v těch příbězích chybí, jsou pohnutky lidí, které můžou být různé. Já tady nebudu mluvit za svoji ženu nebo za někoho jiného. Byla by velká lež tvrdit, že jsem se nedopustil nějakých omylů. Ale ty postavy můžou být různé. A ten bulvár, to je jen takový povrchní výběžek z toho. Takže kdybych já podle toho dělal nějaký film, chtěl bych to dělat s nějakou hlubší psychologií a třeba bych některé ty věci uvedl na pravou míru, což asi nebudu dělat tím, že to budu někde říkat,“ uzavírá Petr Kolečko.

Dalším hostem, který přichází na pódium a který má být překvapením pro novomanžele, je Martin Obdržálek neboli iluzionista Obinn Magic. Petr Kolečko opatrně poznamená s odkazem na svoje nedávné zranění, jehož pozadí nechtěl vysvětlovat, že doufá, že ho nebude chtít kouzelník rozřezávat. „Asistentku občas přeříznu, ale dneska to nebude,“ uklidní ho Obinn Magic a pokračuje: „Pane Kolečko, já bych vám chtěl pogratulovat k vašemu svazku manželskému a chtěl bych vám ukázat takovou jednu klasiku všech klasik. A já vás to kouzlo naučím. To je ode mne takový svatební dar. Akorát budu potřebovat, abyste se mnou spolupracoval.“ Toto kouzlo má pro Obinna Magica zvláštní význam, neboť to bylo první kouzlo, které se naučil. To mu bylo prý asi šest let. A aby o nic nepřišel, bude se kouzlu s šátkem I kouzelné formuli učit i Jan Kraus.

Svým půvabem oslní diváky i další host, kterým je finalistka Miss Universe, modelka, zpěvačka, tanečnice a herečka Alžběta Ferencová alias Zea. Svůj herecký talent mohla projevit zejména v seriálu Iveta, který napsal právě Petr Kolečko a který nedávno upoutal diváky na Slovensku. A který také způsobil naprostý zlom v její kariéře. „Úspěch byl větší, než jsem já očekávala,“ připouští představitelka hlavní role, dívky z Trebišova. Ve skutečnosti ale žije Alžběta už osm let v Praze. A jak se dozvíme, dnešní setkání s Janem Krausem není jejich prvním setkáním. „Vy to asi ani netušíte, ale vy jste byl první člověk, který mi dal veřejné hodnocení v televizi v talentové soutěži, když jsem úplně poprvé vystupovala, vy jste byl v porotě,“ vzpomíná Alžběta s tím, že jí tehdy řekl hezké věci. „Fakt jsem se vás bála, ale nakonec jste byl milý,“ dodává. Alžběta alias Zea se považuje především za tanečnici, tanec dokonce vyučuje. „Učím taneční improvizaci a to je opravdu pro každého. Snažím se, aby lidé pochopili, že tanec není o dokonalosti.“ Po jejím hereckém úspěchu začínají ale přicházet i herecké nabídky, navíc se chystá pokračování seriálu Iveta. „Je to stále nové a já jsem v té Ivetě nemusela moc hrát, já jsem skoro hrála sama sebe,“ připouští a velice si pochvaluje tým kolegů, se kterými pracovala, včetně režiséra Jana Hřebejka. „Měla jsem velké štěstí, že jsem hned první roli mohla hrát po boku skvělých herců, kteří mě úplně posunuli,“ říká umělkyně s romskými kořeny. „Myslím, že po velmi velmi dlouhé době hrála v něčem hlavní postavu Romka.“ I když v seriálu prý zdaleka nejde jen o problematiku Romů, ale i spousty dalších věcí, například křesťanství nebo orientace. „Já jsem moc ráda, že po dlouhé době není ta romská postava vykreslená stereotypně, že se podařilo zachytit, jací mohou Romové být nebo že každý člověk může být jakýkoli.“

Na závěr se představí malíř a ilustrátor Štěpán Mareš, jeden z tvůrců legendární komiksově ztvárněné politické satiry Zelený Raoul. „Dělal jsem ho 28 let každý týden,“ vzpomíná s tím, že to byla takřka hornická práce. Nyní v ní pokračuje, ale pro jiné periodikum. „Tam týdně vychází řekněme volné pokračování. Bylo to celkem 1421 dílů a nyní už máme 26 nových pokračování, akorát se to nemůže jmenovat Zelený Raoul,“ dodává. Nejen svojí přítomností, ale také spoustou dárků, které přinese a rozdá, potěší Štěpán Mareš publikum i ostatní hosty. Mimo jiné volnými vstupenkami na výstavu jeho ilustrací i volné tvorby, která právě probíhá v Praze. „Je tam volná tvorba, jsou tam komiksy, karikatury,“ popisuje. „Jsou tam obrazy, oleje na plátně, akryly na desce, oleje a akryly na desce i na plátně… a tak dál. Je to průřez za posledních třicet let mojí tvorby. Včetně vás, protože já jsem vás mnohokrát kreslil,“ říká směrem k Janu Krausovi výtvarník. „Z pohledu karikatury jste nádherný člověk.“ A jak se role inspirátora a modelu výtvarných prací Janu Krausovi zamlouvá? To a mnohem více se dozvíme v dalším premiérovém dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause dnes večer na Primě!

Zdroj foto: PRIMA TV

You may also like...